Visita guiada al Molí la Vella 

Centre d’Interpretació del riu Sénia

Us proposem conèixer l’estreta relació entre l’home i el riu de la Sénia al Molí la Vella.

El Molí la Vella és un edifici amb més de 900 anys d’història, ubicat al marge esquerra del riu de la Sénia. Primerament fou un molí fariner i més tard es convertí en una de les tres fàbriques de paper més actives del riu de la Sénia. Als anys 50 s’hi va instal·lar una fàbrica de gel i en caure en desús l’Ajuntament de la Sénia l’adquirí per a iniciar el procés de rehabilitació.

S’hi conserva el molí fariner d’origen medieval (resta en part per excavar), el molí paperer preindustrial (resta en part per excavar), la fàbrica de paper contemporània i, a l’alçada del pis superior, hi ha la bassa de subministrament d’aigua, avui convertida en hort.

Actualment l’edifici del Molí de la Vella acull el Centre d’Interpretació del Riu Sénia, que naix de la col·laboració de l’Ajuntament de la Sénia, el Centre d’Estudis Séniencs i el Parc Natural dels Ports amb la finalitat de mostrar l’estreta relació entre el riu i l’economia del poble en temps passats.

Davant del Molí la Vella, al marge dret de riu, hi trobareu el Molí d’en Guiot, s’uneixen per un bonic pont penjant de fusta molt fotogènic.

Sol·licitud de reserva