Visita guiada al Camp i Centre d’Aviació Històrica

És hora de fer un vol per la història de l’aviació militar a Catalunya, ens enlairem per viatjar fins la Guerra Civil espanyola a través del Camp d’Aviació Militar i el Centre d’Aviació Històrica de la Sénia.

Camp d'Aviació Militar

El Camp d’Aviació Militar fou construït durant la Guerra Civil, l’any 1937, pel govern de la II República, per defensar-se del cop militar rebel. Ho feu amb la construcció d’una sèrie d’aeròdroms militars a Catalunya i el de la Sénia n’era un dels més rellevants. En un primer moment va ser utilitzat per militars russos i joves espanyols formats a Rússia. A l’abril de 1938, amb l’ocupació de les tropes franquistes, l’aeròdrom va passar a mans de la Legió Còndor alemanya.

L’aeròdrom militar de la Sénia fou un dels més rellevants a Catalunya durant el conflicte, ja que se situava estratègicament al mapa i, a més, va desenvolupar un paper molt important durant la batalla de l’Ebre, des d’on sortien els avions per a bombardejar les poblacions estratègiques de la vall de l’Ebre.

Actualment es tracta d’un espai històric i patrimonial parcialment conservat i vinculat a la memòria recent de la població, amb nombroses referències orals, documentals i gràfiques.

A la casa del comandament s’hi ubica el Centre d’Interpretació i a la vora pot visitar-se un refugi antiaeri.

Cada any, al setembre, se celebra la Diada Commemorativa del Camp d’Aviació de la Sénia amb recreacions de històriques i exhibició de vol.

Centre d'Aviació Històrica

Al Centre d’Aviació Històrica de la Sénia podreu conèixer algunes de les avionetes que omplien el cel de la Sénia durant la Guerra Civil. S’hi exhibeix un “Mosca”, un avió caça republicà reconstruït, un “Saeta”, un avió a reacció dels anys cinquanta; i un “Katiuska, un bombarder republicà.

 

Preu: 3€

Hora: Tots els dissabte de temporada alta a les 11 h. Resta de dies de la setmana i temporada baixa, prèvia reserva.

 

Sol·licitud de reserva