Quan arriba el bon temps donem la benvinguda a la Fira Gastronòmica de la Sénia. La fira, que enguany celebra  la seua 15a edició, s’ha convertit en una mostra gastronòmica de referència a les Terres de l’Ebre i la Taula del Sénia

Té els seus orígens al segle XVII, quan es ballaven danses al so del tabal i la dolçaina, i des de fa 30 anys es vincula amb la gastronomia, posant en valor l’olla de recapte i el pastisset. Actualment, ha evolucionat per esdevenir una mostra gastronòmica basada en la qualitat dels productes agroalimentaris, l’artesania i les tradicions.

A la Fira Gastronòmica gaudireu d’una extensa mostra d’expositors agroalimentaris, de les tradicionals curses de cavalls i corregudes de burros, de la mostra d’oficis antics de l’entorn, de la Ruta de la Tapa Creativa i de les Jornades Gastronòmiques del Recapte.

GASTRONOMIA

L’EXCEL·LÈNCIA: CONCURS “CUINA DE LA SÉNIA”

fira senia concurs

L’aposta per la gastronomia de qualitat i l’excel·lència fa que enguany encetem el 1er Concurs  “Cuina de la Sénia” en dues modalitats.

En la modalitat A l’alumnat matriculat en cursos de cuina i forneria, pastisseria i confiteria hauran de preparar un . que basat en el RECAPTE i unes postres que tinguien com a ingredients principals l’oli d’oliva i/o l’ametlla. Els concursants portaran els seus ingredients, amb els plats mig preparats i realitzaran l’acabat i muntatge del plat allí mateix.

  • Dissabte 5 de maig a les 12.00 h.

En la modalitat B podrà participar qualsevol veí/veïna de la Sénia no estudiant de cap curs relacionat amb la cuina. La inscripció començarà el dia 10 d’abril de 2018 i acabarà 1 hora abans del concurs, i només hi podran participar 10 persones segons ordre d’inscripció. Podeu consultar les bases a sota. Diumenge 6 de maig a les 17.00 hores.

VEURE BASES DEL CONCURS

LA CREATIVITAT: CONCURS I RUTA DE LA TAPA

tapa creativa

Per tercer any consecutiu celebrem el Concurs i Ruta de la Tapa Creativa on podreu degustar les propostes dels nostres restauradors en forma de tastets i entrar al sortegi d’un val de 100€ per a gastar en els comerços del poble. Com l’any passat també hi haurà un Concurs a Instagram, puja fotografies de les tapes i emporta’t el premi, consulteu les bases del concurs a sota. 

  • 28, i 29 d’abril i 4, 5 i 6 de maig

VEURE TAPES

VEURE BASES CONCURS A INSTAGRAM

LES ARRELS: DIADA DEL RECAPTE

Les Jornades Gastronòmiques del Recapte, que coincideixen amb els dies de la fira, us ofereixen la possibilitat de degustar el plat més típic de la Sénia, l’olla de recapte. Si teniu previst anar a les curses de cavalls i burros gaudireu de dos euros de descompte en el menú del recapte.

  • Diada del Recapte: dilluns 7 de maig a les 14.00 hores
  • Jornades del Recapte: 28, 29 d’abril i 5 i 6 de maig

VEURE MENÚS

TRADICIÓ

curses cavalls

Els visitants de la fira gastronòmica també podran gaudir d’un dels elements festius més singulars de la Sénia, les curses de cavalls i corregudes de burros. Les curses que s’organitzen de forma tradicional durant la Festa Major també se celebraran per tercer any consecutiu durant la fira en les categories infantil, aficionats i Pura Sang Anglesos.

  • Diumenge a les 11.00 hores del matí a l’Hipòdrom del Pla del Roquillo

ARTESANIA

fira senia gastronomia

Els carrers del poble és converteixen en el marc idoni per acollir els nombrosos expositors de la mostra gastronòmica, arribats de les nostres terres i d’arreu de Catalunya per a mostrar els seus productes agroalimentaris, tots ells elaborats de forma artesanal

Al mateix temps hi trobareu una mostra d’oficis tradicionals de les nostres terres (pauma, fusta, terrissa), la XIX Trobada de Puntaires a la Sénia i la primera Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava de la Sénia + Taps Corona. 

  • Les Trobades es faran el diumenge 6 de maig pel matí

MÚSICA

La música serà molt present durant la fira. El SÉNIAFEST encetarà la Fira Gastronòmica el divendres per la nit. El dissabte gaudirem de dansa al carrer, d’actuacions de dolçaines, de batucada i de la revetlla popular de Sant Gregori amb l’orquestra TANGARA. La música també serà present l’últim dia de la fira amb el BALL DE VERMUT.

PROGRAMA